El nou vent ja ha irromput als ajuntaments

Els resultats de diumenge no ens podien deixar una altra cosa que un gran somriure als llavis i una emoció desbordant. Tarragona, la Canonja, Torredembarra, Alcover, el Pla, Valls, els Guiamets, la Vilella, Riudoms i… Reus!!! Les fortes arrels de Reus! A les nostres comarques, les CUP hem irromput amb força als ajuntaments, i no som cap excepció, arreu dels Països Catalans les formiguetes de la CUP hem estat el nou vent que ha entrat sense permís ni invitació. Un nou vent que aixecarà catifes, que aixecarà els culs acomodats a les poltrones, vent que tant de bo sigui huracanat, com ho ha estat a la capital del Baix Camp.

 

Uns resultats que tenen molt a veure amb l’activisme que les assemblees hem estat fent als nostres municipis picant molta pedra i, és clar, que tenen a veure amb la magnífica feina que han fet la Isabel, el Quim i el David al Parlament.

 

Ara bé, diumenge no només es lliurava una batalla a les urnes. Els treballadors en lluita de Movistar també lliuraven una altra batalla, que anava més enllà de la seva situació concreta. Amb l’ocupació a la seu de la Plaça de Catalunya, aquest conjunt de treballadors en vaga indefinida representaven la lluita per la dignitat laboral (si és que avui no ha esdevingut un oxímoron) i la dignitat de les classes populars, capaç de dir prou, de plantar-se, davant dels abusos més salvatges. Ambdues batalles són imprescindibles i han de ser indestriables.

 

Ho hem repetit al llarg de les darreres setmanes i ara ho seguirem repetint. Entrem als ajuntaments a fer net, a cridar allò que no poden cridar les qui no tenen veu, a plantejar les contradiccions, a denunciar els abusos, la corrupció… a tirar lleixiu per tots els racons. Però la nostra activitat tindrà una capacitat de transformació limitada, si no va acompanyada d’una activitat als carrers marcant clarament les reivindicacions de les classes populars, de la classe treballadora, de la gent.

 

Només cal que fem una revisió a les qüestions que han agafat més transcendència política per a constatar que, al darrere, hi ha precisament l’organització i la mobilització popular. El procés independentista, l’habitatge o la sanitat duen darrere seu milers i milers de persones organitzades que han omplert carrers i places amb reivindicacions concretes i clares.

 

Volem fer net i ho farem. Però no només entrem a l’Ajuntament per a lluitar contra la corrupció. Entrem per a esdevenir una eina al servei de la transformació, perquè un altre món no només és possible, sinó que és imprescindible. Per això, la CUP de Tarragona i totes les CUP tenim el deure d’encoratjar la gent a eixamplar les petites esquerdes que nosaltres podem fer al règim. Però no només això, sinó que tenim el deure de seguir participant activament en totes aquestes lluites, vertebrant-nos-hi, perquè la nostra entrada a l’Ajuntament sigui també la de totes elles.  

Laia Estrada

Laia Estrada

Regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona

You may also like...