Entrevista a Luis Britto García(Caracas, 1940) Escriptor i assagista guanyador en dos ocasions del Premi Casa de Las Américas, amb la seva obra Rajatabla (1970) i Abrapalabra (1979). Al 1980 rep el premi Latinoamericano de Dramaturgia "Andrés Bello" amb l'obra «La misa del esclavo». Al 2002 guanyà el Premi Nacional de Literatura pel conjunt de la seva obra i l'any 2005 el Premi Ezequiel Martínez Estrada per «Dictadura mediática en Venezuela: investigación de una prensa por encima de toda sospecha». Des del maig del 2012 forma part del Consell d'Estat de Veneçuela.

Que els mitjans de comunicació estan en crisi no és cap secret. I la crisi l’estan pagant els de baix. En aquest cas, les persones que es guanyen, o es guanyaven, la vida treballant als mitjans.

chomsky Entrevista a Noam Chomsky*

En aquesta Entrevista, el lingüista, assagista i activista social nord-americà reflexiona sobre l'actualitat, en especial sobre el paper dels mitjans de comunicació, des del cas de les comunicacions diplomàtiques destapades per wikileaks, que per Chomsky demostren que els dipomàtics nord-americans no tenen cap interès en la veritat sinó en reporduir el discurs del Departament d'Estat, fins als mecanismes pels quals els mitjans i els propis periodistes esdevenen un instrument del poder i dels empresaris sense cap capacitat crítica. També comenta algun dels temes d'actualitat als Estats Units, i també a Europa, com la qüestió migratòria i les respostes repressives i racistes dels governs.

Justícia? Quina justícia?

Escrit per Publicat a Comunicació

eginEx-treballadors del diari Egin 

Resulta reconfortant que, per una vegada, compatriotes acusats de pertànyer a ETA i de cometre greus delictes, hagin quedat en llibertat després de la vista oral del judici. És cert que, en el «cas Egunkaria», encara cap el recurs davant el Tribunal Suprem, però la contundència de la decisió convida a pensar que Torrealdai, Uria, Otamendi, Oleaga i Auzmendi s'han lliurat de la presó definitivament. Coneixem als ara absolts i sabem de la seva exemplar trajectòria professional i humana, de manera que no podem pensar que la sentència els ha deixat nets de pols i palla, per la senzilla raó que, per a nosaltres, mai van estar bruts. L'alegria que produeïx l'absolució no pot amagar, no obstant això, el que han patit en tots aquests anys, i, per descomptat, els danys irreparables infligits a un projecte estratègic per a la cultura basca, com va ser Euskaldunon Egunkaria.

censura internet

Reproduim el manifest que corre per la xarxa davant el greu atac per a la llibertat d'expressió, el dret a la informació i l'accés a la cultura a internet que suposa el projecte de llei 'd'Economia sostenible' del govern espanyol, que amenaça amb retallar drets fonamentals dels ciutadans en benefici de certa indústria de l'entreteniment i el negoci de la propietat intel·lectual, permetent fins i tot el tancament de llocs web sense ni ordre judicial.

Mivhael moore  Naomi Klein 

El 17 de setembre de 2009, en plena campanya promocional de "Capitalism: a love story", el seu atac cinematogràfic a l'ordre capitalista, Michael Moore va xerrar amb l'escriptora Naomi Klein sobre la pel·lícula, les arrels de la crisi econòmica, les esperances i perills del moment polític present i la manera com des del discurs de l'esquerra es pot arribar a la gent corrent. Aquesta és una transcripció de l'entrevista.

Noam Chomsky

L'autor analitza els esdeveniments d'aquest passat mes de juny, observant les recents eleccions al Líban i a Iran, a més dels esdeveniments succeïts a Israel i el cop a Hondures, i para atenció en les reaccions i el discurs que han generat a Occident. 

Jordi Martí Font, coordinador de la revista Catalunya

El 22 de febrer de1937, la Confederació Nacional del Treball de Catalunya treia al carrer la seva primera publicació orgànica escrita en català. Es tractava del diari de tarda"Catalunya", que venia a afegir-se a "Solidaridad Obrera", l'històric diari del matí de l'anarcosindicat, escrit tot ell en castellà.

La crosta mediàtica

Escrit per Publicat a Comunicació

  Jordi Garrigós 

Des que en Joan Ferran va posar de moda la paraula "crosta" aquest mot no para d'emprar-se per  tot allò que incomoda. Sempre que la utilitzem és per designar allò que cal arrancar, que sobra. Em venen al cap els lumpen o els quintacolumnistes, termes més de converses airades de barra de bar o documents dogmàtics del segle passat. Però el polític del PSOE l'ha tornat a primera línia, la seva intenció: eradicar la influència nacionalista dins la CCRT.

  Aquil·les Rubio 

El passat 27 d'abril, la resistència popular impedí el primer tancament del repetidor de TV3 a la serra de la Carrasqueta, al terme municipal de Xixona. Dues-centes persones es concentraren, al cim del mont i sota un intens aiguat, i impediren l'accés al repetidor de la Guàrdia Civil i d'un Funcionari del Jutjat. Ara, a finals de novembre, la Generalitat Valenciana reprèn la seua política contra la cultura catalana.

Pàgina 1 de 3