Stefano Puddu i Oriol Leira

[Entrevista a cinc veus sobre el decreixement dins del dossier sobre el decreixement que ha elaborat la revista Illacrua i que incorporem dins del monogràfic que hem obert a  LA FÀBRICA]


La recerca d'autories o identificacions massa orgàniques per al discurs sobre decreixement podria dur-nos a un error, ja que suposaria restar al moviment la seva complexitat, heterogeneïtat i capacitat de sorprendre. Per aquest motiu ens ha semblat més interessant proposar un apropament coral i polifònic, on les respostes a les nostres qüestions provenen de veus diverses, cadascuna amb una tonalitat diferent i un timbre particular, però també, creiem, amb un efecte sonor de conjunt.

 

Pau Casanellas 

[La revista Illacrua ha elaborat un dossier especial (que es correspon al número 162 de la publicació) que reflexiona a l'entorn del decreixement. A LA FÀBRICA ens fem ressò d'alguns dels articles que composen el conjunt del dossier dins del monogràfic que hem obert sobre el mateix debat. Us presentem l'article introductori de la revista]

Lluís Rodríguez

Seguint l´amable invitació del periòdic L´ACCENT, desitjaria replicar Laura Blanco (veure L´ACCENT 136) en el marc del debat sobre el decreixement sostenible.

Hi ha diversos llibres editats darrerament que reflexionen a l´entorn tant de la proposta del decreixement com del model energètic vigent. Us en ressenyem alguns dels que es poden trobar a les llibreries dels Països Catalans.

El periòdic quinzenal L'ACCENT , a partir d'una entrevista a Ivan Gordillo, del Seminari d’Economia Crítica Taifa, al número 135, ha obert les seves pàgines a debatre sobre la proposta del decreixement econòmic per tal d'aturar la depredació del planeta.

Des de LA FÀBRICA ens fem ressò d'aquest debat i hi volem aportar més articles que puguin ajudar a reflexionar sobre les alternatives a l'acutal model econòmic capitalista, tant als Països Catalans com al món.

Les vostres aportacions, com sempre, seran benvingudes a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Quin decreixement?

Escrit per Publicat a Decreixement

Laura Blanco Grau

L’entrevista a Ivan Gordillo sobre el capitalisme verd identificant-lo amb el decreixement en l’anterior número de L’ACCENT m’ha remogut l’estómac. Intentaré respondre a algunes de les observacions sobre el que a l’entrevista s’anomena “Teoria del decreixement”, que, tal i com es planteja, no identifico amb el moviment pel decreixement en què s’inscriuen cada cop més grups d´activistes.

Laia Altarriba i Piguillem

Ivan Gordillo forma part del Seminari d´Economia Crítica Taifa, un grup d´estudi de l´economia des d´una perspectiva crítica. Aquest seminari té diversos grups de treball d´estudi de teoria econòmica i organitza cursos i materials de formació en economia com a suport pedagògic dels moviments socials. L´ACCENT hem entrevistat Gordillo per conèixer l´anàlisi que fan des d´aquest seminiari de les propostes elaborades pels que defensen la Teoria del Decreixement.