Perquè recomanem votar no al referèndum en sis punts breus

/1/ Les negociacions es van estancar perquè els creditors de Grècia /A/ van rebutjar reduir el nostre impagable deute públic i /B/ insistiren que l’havien de tornar “paramètricament” els membres més febles de la nostra societat, els seus fills i néts.

/2/ L’FMI, el govern dels Estats Units i molts altres governs del món i la majoria dels economistes pensen —com nosaltres— que el deute s’ha de reestructurar.

/3/ El novembre de 2012, l’Eurogrup va reconèixer que el deute s’havia de reestructurar, però ara es nega a comprometre’s a reestructurar-lo.

/4/ Des de l’anunci del referèndum, l’Europa oficial ha enviat senyals que mostren que estan a punt de discutir la reestructuració del deute. Aquests senyals mostren que l’Europa oficial també votaria no a la seva pròpia “oferta final”.

/5/ Grècia romandrà a l’euro. Els dipòsits dels bancs de Grècia estan garantits. Els creditors han optat per l’estratègia del xantatge tancant els bancs. La situació actual d’estancament es deu a aquesta elecció dels creditors, i no a la suspensió de les negociacions del govern grec o a qualsevol pensament de Grexit i de devaluació. La permanència de Grècia a la zona euro i la Unió Europea no són negociables.

/6/ El futur exigeix una Grècia orgullosa dins de l’eurozona i al cor d’Europa. Aquest futur demana que Grècia digui no diumenge, que romanguem a l’eurozona, i que, apoderats amb aquest no, renegociem el deute públic de Grècia, com també la distribució de les càrregues financeres entre els que tenen i els que no.  

You may also like...