Què és EspaiFàbrica?

En l’era de l’Internet s’han multiplicat a la xarxa els espais de dissidència. La nostra llengua ha mostrat la seva vitalitat expressant a través de nous mitjans les crítiques al sistema establert, les propostes alternatives, les iniciatives que arreu del nostre país i del món s’estan construint.

La xarxa ha estat un revulsiu i ha estat un pas significatiu per democratitzar l’accés i la difusió de la informació. Qualsevol persona que disposi d’un ordinador pot llençar les seves propostes, projectes, crítiques. Però en aquesta xarxa diversa i lliure també s’estan construint espais de trobada, de rebuda i de redifusió de textos.

Un grup de persones de l’esquerra anticapitalista dels Països Catalans, de tendències i pràctiques molt diverses, trobàvem a faltar a la xarxa un espai comú per aturar-nos i analitzar la realitat que ens envolta. Per reflexionar sobre les causes de l’explotació laboral, de la destrucció del territori, de l’ocupació i esquarterament dels Països Catalans, de la repressió política,de la persecució i discriminació dels nouvinguts, de les desigualtats de gènere, de l’especulació urbanística, de la minorització de la llengua catalana, de l’exclusió social. I per donar veu a propostes alternatives, rupturistes, que transformin una realitat construïda sobre la injustícia.

EspaiFàbrica vol sumar-se a les propostes que ja existeixen i construir un nou espai de trobada, de debat entres les esquerres rupturistes catalanes, projectat al món i obert a les propostes que des de qualsevol racó contribueixin a teixir la xarxa de la resistència.

 Esperem que vosaltres també trobeu interessant la proposta i que puguem esdevenir una eina útil per a la transformació política i social. Esperem,lògicament, la vostra participació.